Akadálymentes változat

Lakossági tájékoztató - KSH adatgyűjtéseivel kapcsolatosan

Tisztelt Lakosság!

 

 

 

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Alsózsolca településen, a KSH elnöke által 2017. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

A felvételek Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve:

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei

2153 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel naplóvezetés

2154 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés

1968 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, kiegészítő modul

1942 A lakosság utazási szokásai

1961 Életünk fordulópontjai

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal, valamint a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Kft., igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címét véletlenszerűen választottuk ki a statisztikai mintavétel reprezentativitásának szabályait követve. A válaszadás a kijelölt háztartásban élők számára nem kötelező, de részvételükkel nagymértékben hozzájárulnak az országról, régióról, településről készülő hiteles statisztikák előállításához.

(Tájékoztatjuk arról is, hogy a KSH az említett önkéntes adatgyűjtések mellett évről-évre kötelező adatszolgáltatással is megkeresi a gazdasági szervezeteket, cégeket, intézményeket.)

Az adatfelvételek kizárólag statisztikai célból történnek, és az adatok csak összesített formában, a személyes azonosíthatóság lehetősége nélkül kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezeljük, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek  megfelelően járunk el.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon 8 és 16.30 óra között a 46/518-200 telefonszámon adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtések módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást, elsősorban az Adatszolgáltatóinknak →Nyomtatványok → Önkéntes adatgyűjtések menüpont alatt.

Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, mellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához!

Miskolc, 2017. január 26.

Grábics Ágnes

főosztályvezető